Çok farklı dönemlerden geçmiş, kimi zaman farklı tartışmaların içinde yer almış bir gruptur Flört. Adı daha Flört olmadan benzer ekiplerle farklı adlarla müzik piyasasında yer almışlardır. Bunlar S.O.S, Bekarlar, Kim Bunlar’dır.
1990’larda yolculuğa başlamıştır grup. Önceleri sound olarak hem batı müzisyenlerininkini hem de yerli kalıpları kullanmaya çalışarak bir yol içinde yer almıştır. O dönemin rock şartları da göz önünde tutulursa henüz çok isim yapmamışlardır, zaten kurulma aşamasındadırlar. Ancak Türk rock müziğinin temel isimleriyle birlikte çalışma şansına sahip olmuşlardır.
Albüm çıkarmak için girişimlerde bulunan grup plak şirketlerinin yönetimlerince olumlu görülmüyordu, çünkü tarzları döneme göre farklıydı. Müzik şirketleri genç batı müziğine kendilerini kapatmış, fantezi-arabesk-pop ve benzeri müzik çevresinde dönüyordu. Bu nedenle farklı olan çok önemsenmiyordu. Albüm çıkarmak için hem kendi tarzları dedikleri rock soundu, hem de diğer tarzları iç içe kullanarak Kim Bunlar iken albüm çıkardılar; ancak bundan kendileri de çok memnun değildi.
En sonunda 90’lı yılların ortalarında yeni bir atılım yaparak Flört olarak yeni bir adla yola çıkıldı. İlk albümlerini de gruptaki yaşanan ayrılıklara rağmen 2001 yılında “Flört” adıyla çıkardılar.
2003 yılında ikinci albümleri “Cemiyette Pişiyoruz” yayınlandı. Sürekli bir şeylerin sekteye uğramasıyla (ayrılmalar, askerlik, yeni gelen elemanlar) yola devam eden grup 2010 yılında da Flört olarak üçüncü albümleri olan “Demli”yi çıkardılar. Ancak bu albümlerinde tam olarak bir tarzı tutturamadıkları nedeniyle eleştirilen bir gruptur. Albüm içinde temelde rock sound vardır, ancak bu eskiden gelen bir alışkanlık olmasından dolayı belki farklı tarzlara da geçiş duyulabilir. Flört gölgede kalmış, rock sound temelli müzik yapan bir gruptur. Seven sever, sevmeyen zaten yeterince eleştirir Flört’ü.
Bilinmelidir ki Flört de popüler kültürden nasibini almış, bunun zorluklarını çekmiş bir gruptur. Plak şirketlerinin onların tarzına müdahale ederek, nasıl bir tarzda albüm çıkarmaları gerektiğine kadar karar verdikleri dönemi yaşamışlardır. Belki de bu durum, rock temelli albümlerinde tam bir tarzın belirlenememesine neden olmuştur
Son albümlerini ise 2012 yılında “Anadolu Beat” adıyla çıkarmıştır. Diğerlerine göre tarz olarak daha belirli bir yol çizmişlerdir bu albümde. İlk klipleri “Dün TRT’de İzledim” adlı parçaya çekilmiştir.
Grup Elemanları: Ozan Kotra, Çağatay Kehribar, Hakan Çağlar.
2001 – Flört
2003 – Cemiyette Pişiyoruz
2010 – Demli
2012 – Anadolu Beat
Grup elemanları arasında Ata Akdağ yazılmamış eklenirse sevinirim.
YanıtlaSil